Kenneth Toft-Hansen – verdens bedste kok

 
 
 
 
Pressemeddelelse 31. januar 2019
 
 
 
 

Verdens mest prestigefyldte kokkekonkurrence Bocuse d´Or er netop afsluttet, og den danske kok Kenneth Toft-Hansen vandt guld.  

 
 
 
 

Foto Andreas Stenmann - Bocuse d’Or

 
 
 
 
 

Der var spænding til det sidste, og mange lande var spået en plads på podiet. Danmark var blandt favoritterne sammen med Norge, Sverige, Japan, USA og værtslandet Frankrig.  Men Kenneth Toft-Hansens to retter var overlegne, så dommerne var ikke i tvivl om at Danmark endnu en gang måtte på vinderpodiet. Det er 6. gang, at Danmark står på podiet og modtager en medalje til Bocuse d'Or.  

 

-Det er et øjeblik jeg har ventet længe på og kæmpet hårdt for, så det er fantastisk at stå her nu. Jeg har arbejdet intensivt siden september sidste år, og jeg følte dagen igennem i køkkenet en sikkerhed om at jeg ville lykkedes med alle detaljer. Det gjorde vi. Vi ramte et godt niveau, og der var ingen overraskelser. At det hele klappede i køkkenet, skyldes ikke mindst min fantastiske assistent Christian Wellendorf. Han har givet det alt, han har i sig, og har evnen til bevare roen under det store pres, siger Kenneth Toft-Hansen.

 

Den mest vindende Bocuse d'Or kok gennem tiden er danske Rasmus Kofoed, og han har siden efteråret været med i køkkenet som coach for Kenneth. - Det har været et kæmpe privilegie at have haft Rasmus med i køkkenet. Jeg har ikke kunne ønske mig en bedre samarbejdspartner at spille bold op ad. Rasmus har været en kæmpe støtte, og han har troet på mig fra starten, fortæller Kenneth Toft-Hansen.

 

Danmarks næste kandidat til Bocuse d´Or skal findes ved en stor udvælgelseskonkurrence 28. august 2019 i Bella Center Copenhagen i forbindelse med deres store fødevareudstilling Bite Copenhagen. Europamesterskaberne finder sted i 2020 i Tallinn i Estland.

 

Kenneth deltog i konkurrencen med følgende menu:
Tallerkenretten 'Nature'

'Chartreuse' med østers, muslinger og grøntsager
Puntarelle & agurk, spirer og tørret æggeblomme
Grønt æble, rygeost og estragon
Cremede muslinger med blomkål og tang

 

Fadretten 'Winter Flora Danica'
Kalvekam med brisler, enebær, persille & citron
Selleri-'ben', Vesterhavsost og sprød jordskok
Rose af hybenroseeddike og rødbede med brunede løg og stegt kalvefedt
Mosaik med cremede vilde svampe og persillestængler
Friskt æble og glaskål
Estragon, rygeost og snegleæg
Kalvefond med brunet smør, syltede ramsløg og vild timian

Nationalt element:
Enebær, vild timian, hybenroseeddike, rygeost & Vesterhavsost

 

Nationalt element:
Enebær, vild timian, hybenroseeddike, rygeost & Vesterhavsost

 

Om Bite Copenhagen
Bite Copenhagen er en business-to-business fødevareudstilling med markant holdning til råvarer, miljø og social ansvarlighed. På Bite kan man opleve et levende messeformat med social dynamik, deling af ny viden, tilberedelse af råvarer og nærværende fortællinger om godt håndværk. Med Bite Copenhagen er der skabt en stærk fødevareplatform og udstillingsvindue i Danmark, for det progressive danske- og internationale fødevareerhverv. Læs mere om Bite Copenhagen på bitecopenhagen.dk. 

 

Samarbejdspartnere
Det er BC Hospitality Group A/S der står bag Bite Copenhagen, sammen med den førende danske fødevarebranche herunder; Copenhagen Cooking & Food Festival, HORESTA, Dansk Industri Fødevarer, Landbrug & Fødevarer, Food Nation, Madkulturen og Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb. Dette brede samarbejde understreger både de stærke synergier, der er mellem politiske, praktiske, offentlige og private interesser, når det kommer til fremtidens fødevareløsninger og pointerer samtidig Danmarks stærke position på området over for de besøgende på Bite Copenhagen.

 
 
 
 
Kontaktinformation

 

Pressekontakt Bocuse d'Or:
Nicolai Schacke - tlf +45 24 24 04 02  -  nicolai@schacke.dk 
Lene Lykke Hovmand - tlf +45 42 20 13 21  -  lene@baobab-kommunikation.dk

 

Bite Copenhagen: Exhibition Manager Christian Vejlund  - tlf +45 50 60 44 71 - chve@bchg.dk

BC Hospitality Group: Pressechef Karen Østerbye - tlf +45 81 88 48 43 - kars@bchg.dk

 
 
 
 

BC Hospitality Group

 

BC Hospitality Group | Center Boulevard 5 | DK-2300 Copenhagen S | +45 32 52 88 11