Bogforum åbner dørene for rekordstort arrangement

 
 
 
 
Pressemeddelelse 8. november 2017
 
 
 
 

Udvidelse af skoleprogrammet, flere aktiviteter i børneområdet og flere debatter på scenerne er blandt nyhederne på årets Bogforum.

 
 
 
 

Bogforum 2017 i Bella Center Copenhagen slår dørene op på fredag den 10. november, kl 10.00.

 
 
 
 

Når Bogforum åbner dørene for publikum på fredag kl. 10.00 bliver det til det hidtil mest ambitiøse program.

 

Blandt de store udenlandske forfatternavne finder man engelske Paula Hawkins, hvis debut "Kvinden i toget" blev verdens hurtigst sælgende thrillerdebut nogensinde, Han Kang fra Sydkorea, der med romanen "Vegetaren" fik Man Booker International Prize i 2016 samt algeriske Boualem Sansal, der med bogen "2084" vandt Det Franske Akademis litteraturpris.

 

De nordiske lande er også godt repræsenteret: Fredrik Backman, Jón Kalman Stefánsson, Jan Guillou, Kjell Westö, Anne B. Ragde, Camilla Läckberg og Kristín Marja Baldursdóttir er blandt navnene.

 

Men det er stadig de danske forfattere, der fylder mest: Jørgen Leth, Jussi Adler-Olsen, Hanne-Vibeke Holst, Hella Joof, Svend Brinkmann, Sissel-Jo Gazan, Kaspar Colling Nielsen og Tom Buk-Swienty er blandt de over 1.000 danske forfattere, der besøger Bogforum.

 

Aktuelle emner på scenerne

Bøger er med til at sætte dagsordenen i både aviser, tv, film og på teater. Det afspejles i årets program, hvor eksperter og forfattere diskuterer emner som Fake News, Reformationen, Kolonihistorie, online-liv og integration.

Nørrebro Teater sætter Aarhus Universitetsforlags tænkepause-bog "Humor" op på Bogforums helt store scene, hvor skuespiller og forfatter efterfølgende diskuterer såvel bog som teater. Og så mødes instruktør og forfatter og diskuterer bog vs. film: Det er den prisvindende instruktør Henrik Ruben Genz og forfatter Jens Blendstrup der tager fat i Blendstrups bog "Gud taler ud", der netop er filmatiseret af Ruben Genz.

 

Litteratur til nye generationer

Sidste års søsatte Bogforum sine skolescener. 3.000 skolebørn besøgte Bogforum om fredagen for at møde de forfattere, de læser i skolen. I år udvider Bogforum med en scene til ungdomsuddannelser, så gymnasieelever får mulighed for at møde unge aktuelle forfattere som Caspar Eric og Thomas Korsgaard.

 

Mere til børnefamilierne

Børnebogsforum blev søsat i 2016. Masser af børnefamilier tog turen til Bogforum, så i år udvides programmet for børn. Man kan blandt andet besøge Troldmandsskolen. Her kombinerer Rollespilsakademiet trylledrikværksted, tryllestavsbygning og kamparena, hvor troldmandsskolens elever kan træne kampmagi. I Akademiet er der workshops for børn og på børnescenerne kan man møde navne som Jakob Riising, Cirkus Mille, Sebastian Klein og Sigurd Barrett.

 

Bogforum 2017 - program:
Se hele programmet for Bogforum 2017 her

 

Presseakkreditering:
Pressen kan akkreditere sig til Bogforum her

 
 
 
 

Vedhæftede filer

Bogforum 2017 plakat.jpg
Bogforum i Bella Center Copenhagen - Centerhal.jpg
Bogforum i Bella Center Copenhagen - læser ii.jpg
Bogforum i Bella Center Copenhagen - læsere.jpg
 
Kontaktinformation

 

For yderligere information om Bogforum kontakt: 

Udstillingsleder Andreas Nordkild Poulsen, anpo@bchg.dk, tlf. 50 60 44 88.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

BogForum

 

BogForum | Center Boulevard 5 | DK-2300 Copenhagen S | +45 32 52 88 11