Bogforum bliver større end nogensinde før

 
 
 
 
Pressemeddelelse 1. oktober 2018
 
 
 
 

Flere scener end nogensinde, et helt nyt område og masser af Børnebogsforum for hele familien er blot noget af det, man kan opleve på dette års Bogforum.

 
 
 
 
 
 
 
 

Når Bogforum slår dørene op fredag d. 26. oktober kl. 10.00 bliver det til det mest omfattende program til dato. Årets Bogforum vil nemlig have flere scener end nogensinde.

 

Af de knap 1.000 forfattere, der i år besøger Bogforum, er det stadig de danske forfattere, der fylder mest. I år kan man blandt andet glæde sig til store navne som Helle Helle, Svend Brinkmann, Sara Blædel, Carsten Jensen, Merete Pryds Helle, Peter Lund Madsen, Morten Pape og Anne-Cathrine Riebnitzsky - for blot at nævne et par stykker.

 

Som altid er de nordiske lande også godt repræsenterede, herunder velkendte navne som Einar Már Gudmunsson, Jan Kjærstad, Jón Kalman Stefánsson, Jan Guillou, Håkan Nesser, Maja Lunde, Arne Dahl og Mona Høvring.

 

Dertil kommer en lang række store internationale navne. Man kan blandt andre møde amerikanske Lisa Halliday, der verden over har høstet gode anmeldelser for sin debutroman "Asymmetri", aktivist og kvinderettighedsforkæmper Manal al-Sharif, som vil fortælle om erindringsværket "Med hånden på rettet", samt den amerikanske professor og forfatter Charles Foster, der står bag den internationale bestseller "Mit liv som dyr".

 

Dagsordensættende debatter

Bøger er heldigvis stadig med til at sætte dagsordenen i både aviser og radio såvel som i tv og på film. Det afspejles i årets program, hvor forfattere og eksperter hele Bogforum-weekenden vil diskutere aktuelle emner som digital dannelse, populisme, klimakamp og kønsdebat.

 

Nyt område med fokus på de mindre kvalitetsforlag

I år har vi gjort plads til et helt nyt område, hvor det særligt er de mindre forlæggere, smalle udgivelser og nye stemmer, der er i fokus, så flere kan få øjnene op for den store mængde af kvalitetslitteratur, der i disse år udkommer på de mindre forlag. I området finder man Ny Scene, hvor der hele weekenden vil være oplæsninger og spændende samtaler ved debuterende såvel som mere etablerede forfattere.

 

Børnebogsforum og Bogforum Comics

Igen i år byder vi alle børnefamilier velkommen i det særlige område Børnebogsforum, der i løbet af weekenden vil huse sjove aktiviteter for store og små med besøg fra velkendte børnenavne som Sebastian Klein, Jacob Riising, Motor Mille - og et stort Gurli Gris-show. Derudover er Bogforum Comics tilbage, hvor den store amerikanske tegneserietegner Gilbert Shelton, der står bag de ikoniske tegneserier om Flipkompa'niet, i år lægger vejen forbi.

 

Se hele programmet for Bogforum 2018 lige her

 
 
 
 

Vedhæftede filer

BogForum_Bogcaféen.jpg
BogForum_Bella.jpg
BogForum_Tilskuere.jpg
Bogforum i Bella Center Copenhagen - læser i.jpg
Bogforum 2018 - plakat.jpg
 
Kontaktinformation

Udstillingsleder - Bogforum, Andreas Nordkild Poulsen, anpo@bchg.dk, tlf. 50 60 44 88

 
 
 
 
 
 
 
 
 

BogForum

 

BogForum | Center Boulevard 5 | DK-2300 Copenhagen S | +45 32 52 88 11